>
Contact
Loes van Marlestraat 14
1382 ML Weesp
Bezoekersinformatie
29-03-2024

AED Checker applicatie live!

Na een uitgebreide testperiode, is op vrijdag 29 maart 2024 de AED Checker applicatie formeel in gebruik genomen door Reanimatie Netwerk Amersfoort. Jan Kreuger was namens het Reanimatie Netwerk aanwezig op ons kantoor in Weesp om deze belangrijke mijlpaal samen met het kernteam te vieren.

Foto van het kernteam van de AED Checker applicatie samen met Jan Kreuger, vertegenwoordiger van het Reanimatie Netwerk Amersfoort

Het trotse TrailBlazers kernteam, bestaande uit Yasser, Regina, Aram en Boudewijn, samen met Jan Kreuger van het Reanimatie Netwerk Amersfoort.

Op vele plaatsen hangen in Nederland zogenaamde ‘Automatische Externe Defibrillators’, kortweg AED’s die ingezet kunnen worden als in de buurt iemand gereanimeerd moet worden. Deze apparaten moeten regelmatig gecontroleerd worden of ze nog steeds klaar zijn voor gebruik. Bovendien moeten ze na gebruik weer gereinigd worden voor een volgende inzet. Als een AED nodig is voor een reanimatie maar deze blijkt niet klaar voor gebruik dan kan dit een mensenleven kosten.

Op initiatief van onze collega Boudewijn van Langerak, zelf in zijn vrije tijd actief als AED-controleur, heeft TrailBlazers de AED Checker applicatie ontwikkeld om het beheer van deze AED’s veel makkelijker te maken en daarmee de inzetbaarheid van AED’s te vergroten.

Een controleur van een AED krijgt via de applicatie automatisch een notificatie als het weer tijd is om een AED te controleren en kan via een mobiele telefoon ter plekke bij de AED eenvoudig aangeven of de AED in orde is. Als de AED niet in orde, kan de controleur ook heel makkelijk aangeven wat er aan de hand is zodat deze nagekeken en hersteld kan worden. Een technicus kan zien welke AED’s nagekeken moeten worden en kan wederom ter plekke aangeven als de AED weer inzetbaar is. Het invoeren en koppelen van AED’s, controleurs en technici kan eenvoudig via een webapplicatie worden gedaan door een beheerder/administrateur. Ook is er aanvullende informatie van een AED, zoals type, exacte locatie en eventuele toegangscode beschikbaar in de applicatie.

Ook interesse in deze applicatie of een demo krijgen? Neem dan contact op met Wiro van Schaik (wirovanschaik@trailblazers.nl, 06-15010565) of Ruud Rol (ruudrol@trailblazers.nl, ‭06-38079426‬).