Contact
Loes van Marlestraat 14
1382 ML Weesp
Bezoekersinformatie

Ik ben op zoek naar een nieuwsbericht over:

Agile Impact Java Scrum Sociocratie 3.0 Software ontwikkeling TrailBlazers Web
Sociocratie 3.0
Meetup – S3 en systemisch werken – deel 2

Loop je tegen uitdagingen aan in de samenwerking binnen je team? Ben je op zoek naar manieren om de dynamiek te verbeteren? Dan hebben we een bijeenkomst georganiseerd die nuttig kan zijn. Systemisch werken biedt praktische inzichten in teamdynamiek en organisatiestructuren. In combinatie met Sociocratie 3.0 (S3) kan het bijdragen aan een effectievere teamsamenwerking. Om […]

Lees artikel
Sociocratie 3.0
Nieuw blogartikel: “De trap of de lift? Aanleren van een nieuwe gewoonte.”

Zit je in een lift die maar niet omhoog gaat? Tijd voor verandering! Werp een blik op ons spiksplinternieuwe blogartikel, waar we je uitnodigen om linksaf te slaan wanneer je normaal gesproken rechts zou gaan. We gaan de diepte in over hoe lastig, maar tegelijkertijd zo bevrijdend, het kan zijn om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. […]

Lees artikel
Sociocratie 3.0
Meetup “S3 en systemisch werken”

Hoe nemen we besluiten op basis van gelijkwaardigheid? Meld je aan voor onze Meetup, waarin sociocratie 3.0 en systemisch werken elkaar ontmoeten! Wij zijn in de wereld van beide werkwijzen gedoken en vertellen je daar graag meer over, want de combinatie van deze twee kan voor geweldige resultaten zorgen op het gebied van samenwerking en […]

Lees artikel

TrailBlazers door de jaren heen.

Aankondiging en post-its van de meetup

Meetup “Bedrijf van mij? Van jou? Bedrijf van zichzelf? … kan dat?”

De formele eigenaren van TrailBlazers, Wiro van Schaik en Ruud Rol, zijn bezig met een zoektocht naar een ander soort eigendomsvorm in plaats van het gedeelde aandeelhouderschap. Wij laten ons daarbij begeleiden door Jennifer Benson van Economy Transformers. Waarom en hoe we dat willen, delen we graag met andere geïnteresseerden, bijvoorbeeld omdat je ook op zoek bent naar alternatieve vormen. Waarom is dit zo belangrijk? Hoe hebben andere succesvolle bedrijven dat gedaan? Wat waren hun uitdagingen en keuzes? Wat is steward-ownership? Om daar inzicht in te krijgen hebben we een Meetup georganiseerd en niemand anders dan Koos Bakker (oprichter – Odin biologische supermarkten) uitgenodigd om op ons TrailBlazers kantoor in Weesp zijn kennis en ervaringen te delen.
1
Collage van posters met post-it's en foto van aanwezigen

Meetup “Samensturing, een goed idee?”

Na Agile lijken zelfsturende teams de nieuwe heilige graal voor flexibele, innovatieve en effectieve organisaties. Samensturing klinkt natuurlijk gaaf, maar hoe gaat dit praktisch in z’n werk? Wat zijn de voordelen en valkuilen? Als TrailBlazers hebben wij binnen meerdere organisaties ervaring opgedaan met zelf- en samensturende teams. We delen die ervaring graag en leren ook weer graag van de ervaringen van anderen. Op maandag 27 maart hebben we daarom een Meetup georganiseerd waarin we met de deelnemers in gesprek zijn gegaan over Do's en Don'ts bij Samensturing, de rol van de manager, feedback in samensturende teams en hoe je besluiten neemt met samensturende teams en organisaties. Een bijeenkomst met misschien wel als belangrijkste conclusies dat we die vaker gaan doen omdat er een hoop te bespreken valt over deze onderwerpen.
2

Doelen voor 2023 goedgekeurd!

Dit moment werd van alle kanten vastgelegd, want op onze eerste TrailBlazersdag van 2023 hebben wij de begroting en doelstellingen voor dit jaar goedgekeurd! We plakten er meteen een gezellige nieuwjaarsborrel aan vast. We hebben dit jaar onze doelen opgesplitst in verschillende gebieden: Werven en ontmoeten Leren en innoveren Financieren, reserveren en investeren Samenwerken met externe partijen Organiseren en structureren Het grootste thema in al onze doelen is groei! Met dit thema centraal willen we onder andere investeren in professionele groei voor onze TrailBlazers en natuurlijk voor onze klanten. Verder willen we blijven groeien in maatschappelijke betrokkenheid en impactvolle initiatieven. Benieuwd of jouw ambities aansluiten op de van ons? Bel ons gerust eens op om te sparren!
3

Een mooie afsluiting van 2022

Tijdens het TrailBlazers kerstdiner genoten we met alle collega's en een aantal partners van overheerlijke gerechten. We werden enorm verwend door 2 toppers van Kookers.nl uit Weesp, die voor de gelegenheid ons kantoor deels ombouwden tot een instant professionele keuken. De culinaire hoogstandjes die we voorgeschoteld kregen, legden de lat voor de kerstdagen hoog en ook de bijpassende wijnen vloeiden rijkelijk. We hadden een hele gezellige avond en dat gunnen we ook anderen. Daarom stellen we het budget dat we aan het kerstdiner hebben besteed ook ter beschikking aan de voedselbank Gooi en Vechtstreek. Na zo’n leuke afsluiting kijken we heel erg uit naar dit nieuwe jaar! 
4

Het begin van ons voedselbos in de Achterhoek

Goed ingepakt en gewapend met een paar scheppen reizen we af naar de Achterhoek. De bestemming: ons voedselbos in Neede. Er staat ons een belangrijke taak te wachten, namelijk het aanplanten van de eerste boompjes. In samenwerking met Trees for All helpen we zo samen met andere sponsoren de familie Mekking met het omvormen van hun voormalige veehouderij tot een voedselbos voor de toekomst. In totaal realiseren we samen 11,4 hectare voedselbos. En dat is belangrijk, want voedselbossen helpen bij het opslaan van CO2, verbeteren de bodemkwaliteit en herstellen de biodiversiteit. Ook dragen ze bij aan een gezonde leefomgeving, waarbij bewoners en bezoekers in contact zijn met de natuur en van de lokale producten kunnen genieten. Het is nog even wachten, maar ons voedselbos zal op ten duur verschillende noten, vruchten, zaden en bessen opleveren.
5

TrailBlazers officewarming: een dag vol mooie mensen en fijne momenten!

Met een leuke mix van familie en vrienden van collega’s, buurtbewoners, klanten en andere relaties werd onze nieuwe stek in Weesp tijdens de officewarming goed ingewijd. Het was een avond vol fijne momenten met een prachtige speech van de voorzitter van de VvE, een overvolle cadeautafel, heerlijke hapjes en drankjes en traditionele (goede en minder goede) Weespermoppen. We willen iedereen die aanwezig was nogmaals bedanken voor een heerlijke avond. We voelen ons nu écht helemaal thuis en welkom in Weesp!
6

Onze eerste Devoxx4Kids workshop

We brengen positieve maatschappelijke impact ook graag naar de jongere generatie. In samenwerking met de stichting Devoxx4Kids verzorgden we daarom voor het eerst een workshop op een basisschool. Aan een groep van zo'n 150 leerlingen van de bovenbouw van basisschool Jong Geleerd liet ons team zien hoe leuk programmeren is. Door middel van de programmeertaal Java leerden de kinderen om aanpassingen (zogenaamde mods) te maken in Minecraft en hier mee te spelen. Met dit soort workshops op scholen creëren we bewustwording en inspireren we kinderen op een leuke manier. Kinderen zijn de tenslotte de ontwikkelaars van de toekomst!
7

Blauwe brigade in tropische shirts rockt J-Fall

Het was weer tijd voor de herfsteditie van de grootste Java-conferentie in Nederland en natuurlijk waren wij erbij. Het Pathé in Ede stond tijdens de J-Fall 2022 bol van sprekers die informatie, inspiratie en masterclasses verzorgden. Onze blauwe brigade in tropische shirts bemande onze drukbezochte stand en voerde veel interessante en inspirerende gesprekken met bezoekers. Ook de Lego-challenge werd weer vol fanatisme gespeeld: deelnemers konden met hun creativiteit meebouwen aan het TrailBlazers voedselbos.
8

Devoxx België: Lego Challenge en mooie ontmoetingen

Devoxx in Antwerpen, wat hebben wij van elke minuut genoten. Niet alleen trok onze zenuwslopende Lego Challenge veel bekijks, ook spraken we heel veel leuke mensen. We hebben mede-vakidioten enthousiast kunnen vertellen over onze bijzondere manier van samenwerken en onze drive om impact te maken én bovendien met elkaar veel lol gehad. Voor ons had deze editie van Devoxx niet beter kunnen verlopen!
9

Niet één, maar twee kersverse TrailBlazers toegevoegd aan het team!

Op de TrailBlazers-dag van 22 september mochten we Inmar Los als nieuwe medewerker verwelkomen. Inmar begint 1 november en ze komt Ruud en Wiro versterken bij TrailBlazers-gerelateerde zaken, zoals financiën en personeelszaken. Naast Inmar zijn we ook heel blij met de komst van Sam Dadfar. Sam heetten we stiekem al welkom op de TrailBlazers-dag in augustus. Hij begint vanaf 1 oktober als Java ontwikkelaar.
10

Engelstalige website live

Vanaf vandaag kunnen ook Engelstaligen onze website van voor tot achter doorspitten, want de Engelstalige versie van de website staat live. De Engelse website is te bekijken door rechtsboven in het menu op EN te klikken of via www.trailblazers.nl/en.
11

De eerste TrailBlazers-dag in Weesp

Ons nieuwe stekkie in Weesp werd goed ingewijd tijdens de maandelijkse TrailBlazers-dag. Kwartaalcijfers werden gedeeld, inspirerende sessies gegeven en afspraken gemaakt. Onze vrienden van Sociaal merkbureau Schwung kwamen langs om de 3 initiatieven die uit de impactsessie kwamen te presenteren en er werd vooral heel veel bijgepraat. Een mooie, zonnige TrailBlazers-dag op een hele fijne plek!
12

We zijn verhuisd!

Alle spullen zijn over, de deur van het kantoor in Almere is voorgoed achter ons dichtgetrokken en het pand in Weesp is in gebruik genomen. Kortom, we zijn nu echt verhuisd! Onze relaties brachten we op de hoogte van ons nieuwe onderkomen met een VIP (Very Important Pakketje)...
13

Sleuteloverdracht nieuwe kantoorpand

We gaan verhuizen! Vanaf 1 augustus 2022 verruilen we ons kantoor aan de Wisselweg in Almere voor een grachtenpand in Weesp. Dit nieuwe stekkie geeft ons meer ruimte om positieve impact te maken. Vandaag nam Ruud Rol met een grote grijns de sleutel in ontvangst. Een mooie mijlpaal voor TrailBlazers!
14
TrailBlazers Unconference

De eerste TrialBlazers Unconference

Tijdens de laatste TrailBlazers-dag introduceerden we iets nieuws: de TrailBlazers Unconference. We deelden tijdens deze spiksplinternieuwe Unconforence kennis in  2 tracks met 8 time-slots van een kwartier en een pauze tussendoor. Meer weten over het organiseren van een Unconference? Neem gerust contact op!
15
Impactsessie

Inspirerende impactsessie bij de Blije Boomgaard

Vorige week liepen er bij de Blije Boomgaard een paar hele blije TrailBlazers rond. We werden namelijk een hele ochtend geïnspireerd door onze vrienden van Sociaal Merkbureau Schwung. En over niet zomaar een onderwerp, maar over een onderwerp dat voor TrailBlazers het allerbelangrijkst is: impact maken. Tijdens de sessie gingen we aan de slag om te achterhalen op welke manier wij met elkaar (nog meer) positieve impact kunnen maken.
16

TrailBlazers weer fysiek herenigd!

Alweer de 2e TrailBlazersdag dit jaar en deze keer gelukkig weer fysiek bij elkaar. De vorige keer stonden de begroting en de doelstellingen voor 2022 op de agenda, deze keer hebben we het vooral gehad over onze leidende principes, kernwaarden en bijbehorend gedrag. Maar we hebben ook gewoon lekker bij gekletst en de eerste plannen voor ons nieuwe kantoor besproken. Wat een top dag!
17
nieuw kantoor

Te gekke ontwerpen door binnenhuis architect

We ontkomen er dus niet aan om het huidige kantoor te verlaten, waar we mooie herinneringen hebben gespaard, veel hebben gelachen en vooral hard hebben gewerkt. Maar wanneer een deur sluit, gaat de ander open. Dus lijstjes werden gemaakt, behoeftes gecheckt en locaties bezocht. Wat de uitkomsten hiervan zijn houden we nog eventjes als verrassing. Maar voor die nieuwe prachtige plannen hebben we een binnenhuis architect ingeschakeld en dat ontwerp mag er zijn! 
18

Ons huurcontract verloopt!

We groeien al een tijdje de pan uit met TrailBlazers en het kantoor wordt te klein. Maar door het welbekende virus lag de zoektocht naar een nieuw kantoor even op een laag pitje. Alleen nu loopt ons huurcontract dan toch echt op z’n einde en moeten wij in April 2022 het kantoor verlaten. Wat nu? Blijven we thuiswerken? Of....
19
nieuwsjaarsgeschenk

Geen kerstpakket, maar een boom

Om onze relaties te bedanken voor de fijne samenwerking, ontvingen ze deze maand een groen en duurzaam cadeau. Een cadeau waar ook de rest van de wereld wat aan heeft. Iedere relatie kreeg 2 bomen cadeau. Niet voor in hun eigen achtertuin, maar om geplant te worden in 2 duurzame bosprojecten in Nederland en het buitenland. Op naar een vruchtbaar jaar!
20
Kerst TrailBlazers

Online Kerstborrel met borrelpakket weer in Gather.town

En toen was het alweer tijd voor de kerstborrel! Dit jaar helaas weer niet fysiek met elkaar, maar dat maakte het niet minder gezellig. Op 14 december sloten we een succesvol, maar bewogen jaar symbolisch af met een gezellige online kerstborrel. Dankzij een goed gevuld thuisbezorgd borrelpakket en in virtual videochat omgeving Gather.town ontbrak het ons aan niets.
21
TrailBlazers workshop

Linda, Wiro en Boudewijn spreken op de XP Days Benelux 2021

Linda, Wiro en Boudewijn mochten een online workshop over feedback en geweldloze / verbindende communicatie (NVC) geven op de XP Days Benelux 2021. De workshop stond meteen na de keynote op het programma en de 3 TrailBlazers trokken volle zalen: de workshop was volledig volgeboekt! Ook een portie inspiratie en een berg tools voor NVC nodig? We helpen je graag! Laat het ons weten via hallo@trailblazers.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
22

TrailBlazers op de J-Fall 2021

Ondanks alle corona-perikelen kon de J-Fall 2021 dit jaar gelukkig weer doorgaan met live publiek op de vaste plek in het Pathe-complex in Ede. Wij waren blij, want TrailBlazers was natuurlijk present. Op donderdag 4 november stonden bijna alle TrailBlazers te shinen in onze nieuwe stand, ontworpen door onze collega's van sociaal merkbureau Schwung. Nu alweer zin in de volgende editie!
23

Trailblazers aan zee

Eindelijk weer eens een off-line TrailBlazers-dag, bij Zilt aan Zee op het strand van IJmuiden, met o.a. beschuit met muisjes, lekker bijkletsen, een workshop feedback volgens NVC, CO2 neutraal blowkarten en powerkiten en een heerlijke BBQ na afloop.
24

Nieuwjaarsborrel 2021 online

Een gezellige online Nieuwjaarsborrel om gezamenlijk het nieuwe jaar goed van start te gaan. Met borrelpakket en host Matthijs van Digiborrel.nl die ons begeleidde in een hilarische 'Ranking your colleagues'.
25
Collage van foto's van de online kerstborrel op 22 december 2020

Online kerstborrel in Gather town

Een zeer geslaagde Kerstborrel in Gather town, dankzij Linda van der Pal, een mooie Wensenboom opgezet door Ruud Rietveld, de borrelpakketten van de Tolhuistuin en natuurlijk de gezelligheid van alle TrailBlazers. Bovendien hebben we de helft van ons kerstpakkettenbudget weer verdeeld onder diverse goede doelen. Dit jaar zijn dat KWF Kankerbestrijding, Rode Kruis Nederland, Devoxx4Kids, Het Vergeten Kind, Stichting Zwerfjongeren Nederland, Make-A-Wish Nederland en Compassion International.
26

JFALL 2020 Virtueel, wij zijn er bij

Virtueel vanwege de Corona maatregelen maar wij als partner van de NLJUG zijn er bij met een digitale stand. Via ons Twitch kanaal (www.twitch.tv/trailblazersbv) geven Linda van der Pal, Jos Rutten en Sander Collewijn live presentaties over resp. Sketchnoting, TDD refresh en Camel for dinner.
27

Samenwerken met nieuwe Keytoe kollega’s

Start samenwerking met dat super bedrijf uit Maassluis Keytoe Op naar een nieuw en beter Trailblazers geluid!
28

Uitje -watersport en bbq

Plons dus !
29

Online workshop introductie sociocratie 3.0

Rechtstreeks van de mensen die er mee werken
30

Collega 13 Clarence Bonoo

Top dat ook jij nu een Trailblazer bent !!!
31

Trailblazers op Devoxx Benelux 2019

Eigen TB game en massage op de stand geweldige was het
32

Eerste deelname J-Fall

33

12e collega begint bij TrailBlazers

Dikran komt er bij nog zo een topper !!
34
Profielfoto Sander Collewijn

11e collega begint bij TrailBlazers

Welkom Sander Collewijn.
35

Collega 10 begint

Zo groeien wij even en blij dat we met Jorden zijn
36

Start van collega 9

Nu hebben we niet 1 maar twee Agile coaches
37
Feedback door met post-it's

1e Trailblazersdag 2019

Lekker met consent de begroting vaststellen.
38

Kerstfeest huis Leyduin

Het eerste Trailblazers Kerstfeest
39
Profielfoto Jaap Bus

Start 8e collega

En hop toen waren er 8
40

Eerste hele Trailblazers dag

Hele dag met collega's beslissingen nemen en ideeën uitwisselen
41

His name is Rietveld…Ruud Rietveld de start van 007

Onze eerste Agile coach / scrummaster start vandaag
42

TrailBlazersdag 1

Onze eerste Trailblazersdag ! Toen nog RIO genoemd. Prijsvraag: wat betekent RIO? Antwoorden naar info@trailblazers.nl
43
Collage van profielfoto's Boudewijn van Langerak en Peter van Kempen

De 5e en 6e collega start

Welkom Boudewijn en Peter. We zijn super blij met jullie start!
44

Collega 3 en 4 starten

En we verdubbelen met Jeroen en Jos
45

Start tweede collega

Ja collega nummer twee
46

De eerste klant

Eerste klant Headfirst waar onze eerste collega Linda aan de slag gaat.
47

Onze eerste collega !!!

Trots op onze eerste collega Linda van der Pal
48

Oprichting en inschrijven TrailBlazers B.V.

Jahoe we zijn er. Dromen tot werkelijkheid brengen
49

TrailBlazers van dichtbij bekijken?

Wil je meer weten over onze manier van werken? Of heb je interesse in een samenwerking en wil je ons helpen in onze missie om de wereld een beetje mooier te maken? Neem contact op met Wiro of Ruud!

Bel: 085 200 78 72
E-mail: hallo@trailblazers.nl
Of stuur een bericht via LinkedIn.