>
Contact
Loes van Marlestraat 14
1382 ML Weesp
Bezoekersinformatie
Verhalen van TrailBlazers

Het verhaal van Boudewijn van Langerak

Mensen helpen naar werkplezier en meer structuur in hun teams. Dat is waar ik me als Scrum master hard voor maak bij opdrachtgevers.

Ontdek mijn passie
Het verhaal van Boudewijn van Langerak

Een klein stukje over mezelf.

Ik ben Boudewijn van Langerak en ik ben sinds het begin al onderdeel van team TrailBlazers. Destijds was ik de vijfde die zich bij het team aansloot. Sinds die tijd ben ik werkzaam als Scrum master. Het is mijn rol om ervoor te zorgen dat teams effectiever en flexibeler binnen een organisatie werken. Door vastgeroeste werkwijzen en structuren los te laten, help ik teams om beter te draaien.

Zo het vak ingerold.

In het verleden ben ik in vaste dienst Java-developer geweest. Daar deed zich vervolgens de kans voor om meer met Scrum te doen toen ze met één Scrumteam begonnen. Ik zei meteen “ik doe mee” en sindsdien ben ik steeds meer in Scrum gaan doen. Ik ben daarmee eigenlijk heel natuurlijk het vak ingerold. Inmiddels heb ik het Scrummasterschap helemaal eigen gemaakt en mag ik mezelf al ruim 10 jaar Scrum master noemen. Desondanks blijf ik ook nog een beetje actief binnen development. Zo draag ik binnen TrailBlazers bij aan innovatiezaken en ook ben ik soms voor vrienden en verenigingen nog weleens bezig met het bouwen van websites, maar dat is meer dan genoeg. Mijn plezier haal ik écht uit Scrum.

Waarom werken bij TrailBlazers?

Bij TrailBlazers ben ik geen nummer, maar onderdeel van een fijn clubje gelijkgestemden die samen TrailBlazers maken“

Van vaste werkwijze naar structuur met Scrumteams.

In mijn werk als Scrum master loop ik weleens tegen uitdagingen aan. Zo zitten veel organisaties vast in oude werkwijzen waar je als Scrum master doorheen probeert te breken. Het antwoord: “Zo doen we het altijd” is een klassieker bij veel bedrijven. Een agile-transitie verloopt dan redelijk moeizaam. Het is aan mij om de teams daarin uit hun vastgeroeste werkwijze te halen en een nieuwe structuur aan te leren. En dat gaat bij mijn huidige opdrachtgever waar ik gedetacheerd ben best goed. Zo heb ik de best draaiende Scrumteams op dit moment. Deze teams dienen inmiddels zelfs als voorbeeld voor andere (Scrum)teams.

Als Scrum master probeer ik dingen die spelen gewoon openlijk aan te geven en uit te spreken. Daarmee vertegenwoordig ik het team en zorg ik ervoor dat ons team beter draait en beschermd is tegen veranderingen die vanuit de organisatie bedacht worden. Juist door in gesprek te gaan, merk ik nu dat de organisatie steeds meer het gesprek met de teams zelf aangaat en hun daarin betrekt in plaats van dat het alleen hogerop blijft hangen. Hoewel mijn teams zelf regelen wat ze moeten en kunnen doen, zijn ze nog steeds afhankelijk van teams die daarbuiten staan en hun verantwoordelijkheden niet helder en duidelijk hebben. Daar ervaren mijn Scrumteams wel last van. Maar je ziet ook dat juist in de slecht draaiende teams onrust speelt en het werkplezier eronder lijdt. Uiteindelijk zijn daarom zelfs twee teams samengevoegd, mijn goed draaiende team met een team dat bijna uit z’n voegen barstte. Dat is voor mij een enorme uitdaging geweest, omdat het team aan structuur ontbrak en mensen weggingen. Uiteindelijk heb ik daar de rem op gezet en de rust terug in het team gebracht. Iedereen is daardoor inmiddels blij met wat ze doen en de mensen in het team leveren daardoor de juiste dingen op. De manier van werken fijn vinden en met plezier werken, dat is waarvoor ik doe wat ik doe als Scrum master!

Werken bij TrailBlazers

Ben jij een tikkeltje vreemd, maar wel lekker?

Voel jij wat voor de avonturen die onze TrailBlazers beleven? Word onderdeel van het team en laat ook het TrailBlazers DNA door jouw aderen stromen.

Ook werken bij ons?

Een fijne plek van gelijkgestemden.

Ik heb al eerder in de detachering gezeten, waaronder bij grotere bedrijven, en daar ben je vaak gewoon een nummer. Dat is bij TrailBlazers heel anders! Bij TrailBlazers kun je overal over meepraten, je hebt verantwoordelijkheid en het is eigenlijk een plek die met z’n allen is opgezet. Ik ken al mijn collega’s en dat was bij andere detacheringsbedrijven waar ik heb gezeten niet altijd het verhaal. TrailBlazers is daarmee met alles gewoon een hele fijne plek waar we allemaal onszelf mogen en kunnen zijn. Een leuk clubje van gelijkgestemde mensen die elkaar versterkt en hetzelfde doel nastreeft, met een positieve bijdrage aan de IT-wereld!

we need { Java experts }

Wanna join?

Wil je meer weten over onze manier van werken? Of heb je interesse in een samenwerking en wil je ons helpen in onze missie om de wereld een beetje mooier te maken? Neem contact op met Wiro of Ruud en ontdek wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Bel: 085 200 78 72
E-mail: hallo@trailblazers.nl
Of stuur een bericht via LinkedIn.