>
Contact
Loes van Marlestraat 14
1382 ML Weesp
Bezoekersinformatie
05-10-2021

Hoe neem je samen beslissingen?

Bij TrailBlazers maken we de beslissingen samen op de ‘Sociocratie 3.0’-manier. Bij ons vind je geen almachtige directie die alle besluiten neemt voor de medewerkers. De medewerkers hebben het écht zelf voor het zeggen. Uiteraard is de directie gemachtigd om bepaalde beslissingen zonder inspraak te nemen, anders loopt het bedrijf al snel in de soep. Waarom en vooral hoe we dat doen? Dat lees je in de komende artikelenreeks!

 

Waarom?

Deze manier van besluitvorming doen we omdat beslissingen dan ook gedragen worden door het hele bedrijf. Iedereen kan vragen stellen, zorgen uiten en bezwaren opwerpen. Heb je een bezwaar? Dan breng je dit in op een manier die het uiteindelijke voorstel verbetert.

Wat?

Zo hebben we bij TrailBlazers al besluiten genomen over aanschaf van licenties, sponsoring van conferenties, huurcontracten en zelfs over arbeidsvoorwaarden en salarissen. De meeste besluiten zijn heel simpel en worden op deze manier binnen enkele minuten genomen. Andere besluiten, zoals bijvoorbeeld de salarissen, vergen meer voorbereiding en discussietijd. Maar al met al leert de ervaring dat deze manier van besluitvorming een stuk efficiënter is dan de eindeloze discussies die bij veel bedrijven aan een besluit vooraf gaan.

To be continued…

In een volgend artikel gaan we het hebben over hoe we het hebben aangepakt met de besluitvorming over salarisverhogingen. Ben je geïnteresseerd? Volg ons dan op LinkedIn!

Zou jij ook wel bij zo’n bedrijf willen werken? Neem eens contact op voor een afspraak, we vertellen je graag meer!