Menu
Contact
Wisselweg 33
1314 CB Almere
05-10-2021

Hoe neem je samen beslissingen?

Door Linda van der Pal

Bij Trailblazers maken we de beslissingen samen op de Sociocratie 3.0 manier. Bij ons vind je geen almachtige directie die alle besluiten neemt voor de medewerkers. De medewerkers hebben het echt zelf voor het zeggen. Uiteraard is de directie gemachtigd om bepaalde beslissingen zonder inspraak te nemen, anders loopt het bedrijf al snel in de soep.

Deze manier van besluitvorming doen we omdat beslissingen dan ook gedragen worden door het hele bedrijf. Iedereen kan vragen stellen, zorgen uiten en bezwaren opwerpen. Echter als je een bezwaar inbrengt, dan is dat altijd op een manier om het uiteindelijke voorstel te verbeteren.

Zo hebben we al besluiten genomen over aanschaf van licenties, sponsoring van conferenties, huurcontracten, en zelfs arbeidsvoorwaarden en salarissen. De meeste besluiten zijn heel simpel en worden op deze manier binnen enkele minuten genomen. Andere besluiten, zoals bijvoorbeeld de salarissen, vergen meer voorbereiding en discussietijd. Maar al met al is deze manier van besluitvorming een stuk efficienter dan de eindeloze discussies die bij veel bedrijven aan een besluit vooraf gaan.

In een volgend artikel gaan we het hebben over hoe we dit hebben gedaan met salarisverhogingen. Ben je geïnteresseerd? Volg ons dan op LinkedIn!

Zou je ook bij zo’n bedrijf willen werken, neem eens contact op voor een afspraak, dan leggen we graag uit hoe wij anders werken.