>
Contact
Loes van Marlestraat 14
1382 ML Weesp
Bezoekersinformatie
04-05-2023

SDG Bomen en Bos

Een van de zaken die wij als collega’s bij TrailBlazers altijd hebben gezegd is dat we willen bijdragen aan een betere wereld. Lekker vaag kun je zeggen.

Wat dus ook inhoudt dat we van links naar rechts gingen in het bijdragen aan die betere wereld. Van het schenken van geld aan verschillende doelen tot aan helpen bij de voedselbank, we hebben het gedaan. Natuurlijk waren de partijen die geholpen werden altijd blij met wat geboden werd maar, waar droeg het nou echt aan bij en hoe weerhoudt het zich tot datgene waar wij als bedrijf gebruik van maken in deze wereld. Geholpen door collega’s die bij de laatste Agile Coach Camp een wijze hadden geleerd waarop ze dit meer konden duiden, zijn we aan de hand van de  17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties alles gaan rangschikken. Niet alleen datgene wat we bijdragen ook de wijze waarop onze bedrijfsvoering bijdraagt aan deze doelen.

Voor mij persoonlijk een enorme eyeopener. WOW wat deden we veel en wat divers ook. Niet alles was uitgelijnd met datgene wat we gebruiken van deze wereld en daar hadden we dus wel wat meer focus op te brengen in de toekomst. Mooie uitkomsten waren dat wij als kennisbedrijf gebruik maken van de opleidingsmogelijkheden die onze maatschappij geeft. Wij geven daaraan terug door bijvoorbeeld Devoxx for kids te organiseren. Om kinderen kennis te laten maken met het programmeren op een leuke en speelse wijze. Als bedrijf dat ook detacheert betekent het dat we reizen natuurlijk zo min mogelijk belastend voor onze mooie wereld en we ontkomen er niet aan. Dus hebben we een voedselbos in de achterhoek gedoneerd en zijn daar ook wezen helpen met het aanplanten van de bomen en struiken. We hebben dat gedaan met Trees for All en dus zijn hetzelfde aantal bomen ook geplant in Borneo om op die wijze de leefomgeving van Oerang oetangs te behouden. Met de aanleg van deze bossen compenseren we ruim het Co2 gebruik van onze collega’s.

Zo zijn we dus daadwerkelijk bezig om de wereld iets mooier te maken.

Later meer over de SDG’s die we als organisatie al ondersteunen.

Meer weten? Mail ruudrol@trailblazers.nl of bel ‭06 – 38 07 94 26‬.

Ook werken bij een bedrijf dat verder kijkt dan de directe winstcijfers, kijk dan eens op Werken bij.