Menu
Contact
Wisselweg 33
1314 CB Almere
08-11-2021

Virtual Reality

Bij Trailblazers zijn we bezig met innoverende projecten. We proberen hiermee meer ervaring op te doen op terreinen waar we nog niet bekend zijn. Ook willen we kijken of we de wereld een stukje mooier kunnen maken met nieuwe ideeën. Virtual Reality is de wereld die we nu aan het ontdekken zijn.

Eerst hebben we gekeken met welke engine we aan de slag wilden gaan. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Unity3D. Dit omdat het een relatief toegankelijk platform is en omdat de community actief is. We hebben ook behoorlijk wat ervaring in huis over Unity dus geeft dat een flinke voorsprong.

Met Unity is het relatief gemakkelijk om de VR aan de praat te krijgen. De vele plugins en de actieve community helpen hierbij. Wij hebben bijvoorbeeld gekozen voor SteamVR. Gecombineerd met RiftCat geeft dit mogelijkheden om verschillende VR brillen en telefoons te gebruiken als hardware om te testen en voor een uiteindelijke productie.

Wat is het doel? We willen graag meer overzicht geven in DevOps. Dit willen we doen door DevOps naar een VR omgeving om te zetten. Geeft dit meer overzicht? Dat is voor ons ook de vraag. Dit experiment moet dat uit gaan wijzen. Deze technologie opent in ieder geval meer deuren zoals VR videoconferenties.